Over ons

Ons verhaal

Ontstaan vanuit de behoefte aan een lagere kiloprijs voor de Horeca ondernemer en zonder af te doen aan de kwaliteit van de koffie, zijn wij het private label Capra Nera gestart.

Samen met één van de grootste koffieproducenten van Europa en een test panel van vooraanstaande Horeca ondernemers, zijn we in staat geweest om een divers aanbod van koffieblends te ontwikkelen.

Samengesteld met de grootst mogelijke zorg, bieden we je een ruime keuze en kun je zelf bepalen welke smaak het beste overeenkomt met je wensen en die van je gasten. Zo bieden we onder andere: Duale, Espresso, Lungo, Fairtrade en Biologisch. Voor elk wat wils.

Private label betekent dat er een schakel minder in de keten is en dat vertaalt zich naar meer marge voor jou!

Impressie

Impressie

De oorsprong van koffie.

Waar is koffie ontdekt en waar komt het vandaan? De geschiedenis van koffie kent vele verhalen. Een daarvan is een prachtig en haast legendarisch verhaal over een herderschap, die drie eeuwen na Chr. een eenvoudig bestaan leidde.

De jonge herder zag zijn geiten vrolijk, energiek en onvermoeibaar dansen, en besloot ze nauwgezet te volgen. Hij zag zijn geiten eten van een soort besjes en besloot er zelf ook van te eten. Vrolijk danste hij met zijn geiten en had hij plots energie voor twee. Dat ging opvallen bij de monniken. De kloosterlingen van een nabijgelegen abdij kwamen zo ook in aanraking met de besjes.

De kloosterlingen ontdekten dat de ‘boontjes’ van de bessen te branden waren, en men er daarna een heerlijke warme drank van kon maken. Zo hadden de monniken voldoende energie voor de nachtelijke gebeden.

Vanuit deze ontdekking is koffie verspreid over de hele wereld en met passie verfijnd door de Italianen, de ontdekkers van Espresso, wat latijns is voor
‘uitpersen’, refererend naar de kenmerkende bereiding. Bij het maken van een espresso wordt de koffie onder hoge druk ‘geperst’ met een kenmerkende caramelkleurige uitloop en heerlijke smaken.

Kom met ons in contact