Over ons

Maak kennis met jouw favoriete Italian coffee brand.

Wij hebben gecreëerd waar de horeca om vraagt, een hoge kwaliteit koffie voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Capra Nera is tot stand gekomen in samenwerking met één van de grootste koffiebranderijen van Europa. De samenstelling van de blends is mede bepaald door een testpanel van horecaondernemers en dat maakt deze koffie UNIEK! 

Capra betekent geit, Nera betekent zwart in het Italiaans. Het land waar je uiteraard aan denkt bij goede koffie. De zwarte geit staat voor de geschiedenis van koffie zoals hieronder is beschreven.

Exclusief voor de horeca

Winnaar smaaktest horecapanel 

Vers gebrand op Italiaanse brandwijze

✓ Fairtrade, biologisch en UTZ-gecertificeerd

✓ Full service

De oorsprong van koffie

 Nieuwsgierig naar de betekenis van de naam en van koffie? De geschiedenis van koffie kent vele verhalen. Capra betekent geit, en Nera betekent zwart in het Italiaans, wat refereert naar het prachtige verhaal achter de ontdekking van Italiaanse koffie drie eeuwen geleden. 

 Een aantal monniken en vervolgens ook kloosterlingen ontdekten dat een jonge herder en zijn geiten energiek en vrolijk dansten na het eten van een besje. Ze werden nieuwsgierig en kwamen erachter dat de ‘boontjes’ van de bessen te branden waren, en men er daarna een heerlijk warm drankje van kon maken.

 Zo hadden de monniken voldoende energie voor de nachtelijke gebeden. Vanuit deze ontdekking is koffie verspreid over de hele wereld en met passie verfijnd door de Italianen, de ontdekkers van Espresso.

 Espresso is latijns voor ‘uitpersen’, refererend naar de kenmerkende bereiding. Bij het maken van een espresso wordt de koffie onder hoge druk ‘geperst’ met een kenmerkende caramelkleurige uitloop en heerlijke smaken.