Over ons

Ons verhaal

Capra Nera is ontstaan vanuit de behoefte van horecaondernemers die opzoek waren naar een unieke kwaliteitskoffie tegen een scherpe prijs! Op basis van deze behoefte zijn wij een eigen koffie label gestart met de naam Capra Nera.

Capra betekend geit, Nera betekend zwart. Zwarte geit staat voor de geschiedenis van koffie zoals hierboven is beschreven.

Capra Nera is tot stand gekomen in samenwerking met één van de grootste koffieproducenten van Europa. De samenstelling van de blends is mede bepaald door een testpanel van horecaondernemers en dat maakt onze koffie UNIEK!

Samengesteld met de grootst mogelijke zorg, bieden wij een ruime keuze en kun je zelf bepalen welke smaak het beste overeenkomt met je wensen en die van je gasten. 

Zo bieden we onder andere: Duale, Espresso, Lungo, Fairtrade en Biologisch. Voor elk wat wils.

Zonder af te doen aan kwaliteit leveren wij koffie voor een ongekend lage prijs onder private label.  Wij willen laten zien dat het anders kan!!!

Private label betekent dat er een schakel minder in de keten is en dat vertaalt zich naar een hogere marge voor jou!

De oorsprong van koffie

De geschiedenis van koffie kent vele verhalen. Een daarvan is een prachtig en haast legendarisch verhaal over een herderschap, die drie eeuwen na Chr die een eenvoudig bestaan leidde.

De jonge herder zag zijn geiten vrolijk, energiek en onvermoeibaar dansen, en besloot ze nauwgezet te volgen. Hij zag zijn geiten eten van een soort besjes en besloot er zelf ook van te eten. Vrolijk danste hij met zijn geiten en had hij plots energie voor twee. Dat ging opvallen bij de monniken. De kloosterlingen van een nabijgelegen abdij kwamen zo ook in aanraking met de besjes.

De kloosterlingen ontdekten dat de ‘boontjes’ van de bessen te branden waren, en men er daarna een heerlijke warme drank van kon maken. Zo hadden de monniken voldoende energie voor de nachtelijke gebeden.

Vanuit deze ontdekking is koffie verspreid over de hele wereld en met passie verfijnd door de Italianen, de ontdekkers van Espresso, wat latijns is voor 
‘uitpersen’, refererend naar de kenmerkende bereiding. Bij het maken van een espresso wordt de koffie onder hoge druk ‘geperst’ met een kenmerkende caramelkleurige uitloop en heerlijke smaken.